Frequently asked questions

WAAR BESTAAT JOUW COACHING UIT?

Ik ben een gecertificeerd RTT-practitioner en een HeartMath coach/trainer, dus ik werk vooral met hypnose en praktische ademhalingstools. Met mijn kennis van het onderbewuste en de werking van het zenuwstelsel help ik je door middel van deze tools om oude pijn te helen en je zenuwstelsel en onderbewuste te resetten zodat je betere keuzes maakt, betere patronen aanleert en je meer in verbinding staat met jezelf.

Voordat ik dit werk fulltime deed, heb ik jarenlang bij de recherche gewerkt. Tijdens mijn werk als coach pas ik mijn recherche- en gesprekstechnieken nog dagelijks toe om te achterhalen welke gebeurtenissen uit het verleden hebben gezorgd dat menen bepaalde overtuigingen hebben gecreëerd die hen tot op de dag van vandaag nog belemmeren in hun leven.

WAT IS RTT THERAPIE?

Deze hybride therapie, gecreëerd door Marisa Peer, brengt het beste van cognitieve gedragstherapie, NLP en geavanceerde hypnotherapie samen. Het unieke van deze therapie is dat het snel effect heeft. Dit filmpje legt meer uit over RTT therapie

WAT IS HEARTMATH? ? 

HeartMath is gebaseerd op het inzicht dat hartritmepatronen de beste weerspiegeling zijn van hoe we ons echt voelen. HeartMath werkt op basis van diverse praktische ademhalingsoefeningen gecombineerd met visualisatie. Het uitgangspunt van HeartMath is dat jij jouw welzijn kunt verbeteren door bewuster te worden hoe je lichaam reageert op stressoren en andere prikkels. Door hoger bewustzijn (wanneer en hoe stress bij jou optreedt) kun je jezelf beter reguleren.

WAt is de polyvagaal theorie?

De polyvagaal theorie is een theorie over de werking van het zenuwstelsel en ervaren van gevoelens van veiligheid en verbondenheid. Het autonome zenuwstelsel leert van ervaringen en geeft lichamelijke reacties af in overeenstemming met de interpretatie van signalen vanuit de buitenwereld. Wanneer  je zenuwstelsel veiligheid kan en mag ervaren dan heb je een open houding, veel speelsheid, creativiteit en kracht. Je kunt optimaal functioneren en je bent veerkrachtig..

Het heeft te maken met sociale verbinding met de ander en met onszelf via het neurale systeem van onze zintuigen en ons hart. Je kunt de verbinding voelen met jezelf en met de ander.  

Bron: Steven Porges

WAAROM HEEFT RTT ZO GOEDE RESULTATEN?

Met RTT kun je direct communiceren met je onderbewustzijn. Dit is waar de meeste problemen, blokkades en beperkende overtuigingen leven. Met RTT kunnen we de oorzaak van jouw probleem aanpakken. Hieruit kunnen we begrijpen waarom en wanneer het begon. Het ontdekken en begrijpen van het ‘waarom’ is krachtig helend en transformerend.

HYPNOSE, IS DAT NIET EEN BEETJE ZWEVERIG?

Nee totaal niet. Eerlijk is eerlijk, toen ik voor het eerst over hypnose hoorde moest ik gelijk aan Rasta Rostelli denken en mensen die als een kip over het podium rondliepen.

Dit is een hele andere vorm van hypnose. Er gebeurt ook niets engs met je. Je bent je gewoon bewust van wat er gebeurt en je bent altijd 100% in controle. Hypnose is een vorm van ontspanning waarbij je bewuste naar de achtergrond gaat en je onderbewuste naar de voorgrond treed. Ik kan jou nooit iets laten doen wat je niet wil en je weet gewoon wat er gebeurt.

HOE LANG DUREN DE SESSIES EN WAAR VINDEN DEZE PLAATS?

Coachingsessies duren 1 uur. Een RTT sessie duurt 90 minuten tot 2 uur. Ik heb inmiddels cliënten over de hele wereld dus ik doe vaak de hypnose op afstand via Zoom.

Als je liever fysiek aanwezig bent, is dat uiteraard mogelijk. Je bent van harte welkom in Gorinchem waar ik ben gevestigd.

HYPNOSE VIA ZOOM, HOE DAN?

Hypnose via Zoom is heel goed te doen. Sterker nog het heeft ook voordelen. Je bent thuis in je eigen omgeving op een vertrouwde plek. Je kunt op je favoriete plekje in je woonkamer gaan zitten, maar ook in je bed liggen terwijl we de sessie hebben. Er zijn zelden problemen met de verbinding en als er onverhoopt toch iets gebeurt, dan breng ik je gewoon weer in diezelfde staat van ontspanning (hypnose)

WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN EEN RTT-SESSIE?

Iedereen reageert anders, maar de meeste mensen voelen zich opgelucht, fris en energiek. Het woord ‘bevrijdend’ is wat ik het meeste terug hoor. De meeste mensen ervaren het na de sessie alsof ze in een veilige “bubbel” zitten.

Schrik niet als je toch wat ongemak voelt na de sessie. Het kan zijn dat je je fysiek onwel voelt of dat je een paar dagen lang heel hard moet huilen. Er komt soms een hoop oud zeer naar boven wat lang is weggestopt. Alhoewel het bevrijdend aanvoelt kun je het vergelijken met een splinter die uit je vinger wordt getrokken. Het pijnpun tis er uit, maar de plek op je vinger is nog wel een tijdje rood en gevoelig.

WAARVOOR IS DE AUDIO-OPNAME?

Jouw brein houdt van wat bekend is en het houdt niet zo van wat onbekend is. Daarom blijven mensen zo lang in oude patronen hangen. Door het dagelijks luisteren naar die audio opname zorg je ervoor dat het onbekende, bekend wordt voor je brein. Het helpt je gevoelens vast te houden en nieuwe overtuigingen in je onderbewustzijn te installeren. Elke opname is gepersonaliseerd naar de informatie die naar voren is gekomen in de sessie en de intake. Het helpt je bij je transformatie.

WANNEER MOET IK NAAR DE OPNAME LUISTEREN?

Het beste is om er 21 dagen lang, elke dag naar te luisteren. De opname zal ongeveer 20 minuten duren. Je zult er een moment voor moeten nemen, zoals voor je gaat slapen of wanneer je wakker wordt. Luister alsjeblieft niet naar de opname terwijl je aan het rijden bent.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT IK VERANDERINGEN MERK?

Dat verschilt per persoon. Sommige cliënten voelen zich direct herboren na een sessie en bij andere mensen gaat het wat geleidelijker. Er zijn ook cliënten die denken niets te merken maar ontdekken dat er toch een hoop is veranderd als we erop reflecteren tijden de coaching sessie. Het hangt helemaal van jou en je eigen ervaring af.

HOEVEEL SESSIES HEB IK NODIG?  

Het grote voordeel van RTT is, dat je niet wekenlang in therapie hoeft om verbetering te merken. Doorgaans heb je 1-3 sessies nodig per onderwerp, waarbij de meeste mensen 1 a 2 sessies nodig hebben.

Als de onderwerpen waar je mee worstelt verband met elkaar houden (denk aan onzekerheid, angst voor afwijzing, uitstelgedrag) dan kun je deze goed in 1 sessie behandelen. Soms worstel je met meerdere dingen die niet direct een verband houden met elkaar ( denk aan stoppen met roken en geldblokkades). In dat geval is het nodig om 2 aparte sessies te boeken.

HOE ZAL IK ME VOELEN TIJDENS EEN SESSIE? 

Je hebt de volledige controle. Je lichaam zal ontspannen zijn. Je bewustzijn zal zich naar de achtergrond verplaatsen en je onderbewustzijn zal naar de voorgrond treden. Je bent veilig en ik zal je ondersteunen om alles te verkennen wat op je pad komt. Sommige mensen zijn in een hele diepe ontspanning en sommige mensen voelen zich nog heel alert. Het is goed om te weten dat een lichte vorm van hypnose dezelfde invloed heeft op het resultaat.

WAT MOET IK DOEN VOOr EEN SESSIE?     

We hebben eerst een intake gesprek. Uiteraard kan dat ook bij mij in Gorinchem. Vooraf zal ik je vragen om een vragenlijst in te voeren die we dan tijdens de intake zullen doornemen. Voor de sessie zelf hoef je niets te doen. Wel raad ik je aan om gemakkelijke kleding te dragen en je dag niet te druk in te plannen. Een RTT sessie werkt heel bevrijdend maar je zal merken dat het erg intensief is.

In 4 stappen oude pijn loslaten.

E-Book + Hypnose

Download hier het e-book 'In 5 stappen oude pijn loslaten' en ontvang het e-book direct, inclusief link naar de bijbehorende hypnose.

Bedankt! Het e-book is naar je verstuurd.